Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho czereśniowe z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1/2 kg
pomidory 80 dag
papryka 1 szt
ogórek 1 szt
cebula 1/2 szt
chleb 2 kromki
oliwa 4 łyżki
sól
ser feta
ocet winny czerwony 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho czereśniowe z fetą

Czereśnie drylujemy . Pomidory zalewamy wrzątkiem , a potem lodowatą wodą , obieramy ze skórki . Z papryki usuwamy nasiona . Ogórka i cebulę obieramy . Miksujemy wszystkie składniki (oprócz fety i garści czereśni ) , dodając szklankę wody . Gazpacho podajemy w miseczkach , z kawałkami fety i połówkami czereśni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 05.09.2012 11:51
super
Renata22 06.07.2012 09:15
bardzo oryginalne
Luki 03.04.2012 10:18
fajne połączenie
iknbozka 27.02.2012 12:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak