Sposób przygotowania

Ciasto: Wodę zagotować w rondelku, dodać masło. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, solą. Dodawać do wrzącej wody z masłem, intensywnie mieszajac. Gotować cały czas i mieszać aż masa zgęstnieje i będzie odchodzić od ścianek. Gdy masa ostygnie, utrzyj ją z jajkami. Szprycą do ciasta wyciskać koła na pergaminie ułożonym na blasze. Piecz 20−25 minut w temperaturze 225 C.

Krem: Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu, stosując trochę mniej mleka. Po ostudzeniu utrzyj z kostką masła.

Ptysie przekrój na pół, nadziej kremem. Posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    moja mama takie robiła :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale zgrabne Ci wysżły!
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychotka!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne ptyśki, uwielbiam je
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetne uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !