Sposób przygotowania

CIASTO FRANCUSKIE ROZMROZIĆ I NA ODROBINIE MĄKI ROZWAŁKOWAĆ DO GRUBOŚCI 2 MM.NASTĘPNIE POKROIĆ NA PASKI O SZEROKOŚCI 1,5 cm I DŁUGOŚCI 12,5 CM.PLASTRY BOCZKU JAK SPIRALĘ OWINĄĆ WOKÓŁ CIASTA.

TALERZ OBŁOŻYĆ PAPIEROWĄ SERWETĄ I UŁOŻYĆ NA NIM POŁOWĘ PALUSZKÓW.MIKROFALOWAĆ PRZEZ 2,5 (3)MIN W MOCY 600 (500)W.
IDENTYCZNIE POSTĄPIĆ Z RESZTĄ PALUSZKÓW.
MOJA RADA:PASKI CIASTA DAJĄ SIĘ ŁATWIWJ OWINĄĆ PO UPRZEDNIM WŁOŻENIU NA 10 MIN DO ZAMRAŻARKI.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !