Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1
cebula
majonez 1 łyżki
chrzan 1 łyżki
pieprz
sól
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z wędzonej makreli

Wędzoną makrelę obieramy - wyjmujemy mięso, a następnie rozdrabniamy je za pomocą blendera. Cebulę kroimy w kostkę, jajka ugotowane w kostkę również i dodajemy do ryby razem z majonezem i chrzanem i ponownie za pomocą blendera rozdrabniamy wszystkie składniki na jednolitą pastę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowaną paste można użyć jako farsz do jajek lub tak jak lubie najbardziej smarujemy nią kanapki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 20.05.2013 20:21
szybka prosta i fajna
Madziela 20.12.2012 13:01
pyszna,z reszta przeciez z wędzonej rybki:)
Anna169Hosz 19.06.2012 10:26
Smaczna, często robię podobną ale bez chrzanu...następnym razem zobaczę, jak smakuje "z"?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak