Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty z marchwią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
cebula 1 szt
jabłka 3 szt
marchew 3 szt
Goździki całe Prymat 3 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1 szt
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty z marchwią

poszatkowaną kapustę sparzyć wrzącą wodą wylać na sito wyłożyć na deskę i przewałkować wałkiem do ciasta drobno pokroić cebulę utrzeć na grubej tarce jabłka i drobno marchew dodać do kapusty następnie surówkę posolić dodać kwasek cytrynowy utłuczone goździki pieprz olej dobrze wymieszać i ucisnąć w naczyniu przed podaniem rozluźnić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak