Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kurkowo-porowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
oliwa 3 łyzki
kurki 80 dag
cebula 1
por 1
wino białe wytrawne 1/4 szkl
bulion drobiowy 1,5 l
chili Prymat 1/2 łyżeczki
sól
śmietana kremowa 30% 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kurkowo-porowa

W garnku rozgrzać masło z oliwa,dodać rozdrobniony czosnek,oczyszczone kurki,pokrojoną w kostkę cebulę i por pokrojony w cienkie paseczki.Mieszać i smażyć 3-4 minuty.Wlac wino i gotowac jeszcze 2 min.W dużym garnku zagotować bulion z chilli i pieprzem Posolić do smaku.Do buliony przełozyć kurki z cebulą i porem.Gotować ok 15 min,następnie zmiksować.Śmietanę połączyć z małą ilością gorącej zupy i wlać do całości.Zamieszać i zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 23.08.2012 21:44
pycha
Kasiax18 28.05.2012 20:59
extra
agnieszka214 24.02.2012 14:48
pyszne
Luki 08.01.2012 19:30
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak