Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białej i czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1/4
marchewki 2
śmietana 1 szklanka
pieprz
sól
kostka rosołowa
natka pietruszki
kapusta czerwona 1/4

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białej i czerwonej kapusty

Kapuste białą oraz czerwoną dość cienko szatkujemy w niezbyt długie paski (można przekroić je na pół). Zalewamy kapustę wodą, wrzuycamy kostkę rosołową, dodajemy soli i pieprzu i gotujemy. W chwili kiedy kapusta zacznie się gotować dodajemy obraną i pokrojona w talarki marchewkę - gotujemy całość do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie dodajemy śmietane oraz 2 łyżki posiekanej pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 5 minut. Zupa powinna być gęsta, jemy sama lub dogryzamy chlebem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.02.2013 07:31
też pierwsze co pomyślałam, to jak misia53 'ciekawe jaki ma kolor' :)
misia53 04.01.2013 13:38
ciekawe jaki kolor ma ......?
Magdalena1110 01.11.2012 22:30
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak