Sposób przygotowania

Masło siekamy nożem z mąką, następnie dodajemy sodę, miód, przyprawę do piernika oraz cukier puder, dodatkowo wbijamy 1 jajko. Zagniatamy jednolite ciasto (w razie jeśli bedzie się kleić do rąk to dodajemy trochę mąki). Ciasto wkładamy na godzine do zamrażalnika, następnie wałkujemy i wycinamy z niego różne kształty. Pieczemy do 15 minut w temp 180*

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    robiłam podobne ...pychota:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pychota
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniałe, uwielbiam takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    nogawkuchni

    Uwielbiam pierniczki i mogłabym się nimi zajadać cały rok,nie tylko w okresie świątecznym,zimowym,Twoje wyglądają przepysznie,ale mi smaku narobiły.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !