Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fasoli szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 0,5 kg
ogórki kiszone 3-4
pierś z kurczaka 2
Koperek suszony Prymat 1/2 opakowaia
sól szczypta
jajko 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fasoli szparagowej

Przygotwanie:
Fasolę szparagową umyć odciąć ogonki i gotować w osolonej wodzie do mometu kiedy będzie miękka.
Ugotować jajka na twardo 7-8miut
Kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie lub oleju przyprawic solą i pieprzem. Kiedy będzie już miękki zdjąc z ognia i poczekać do wystygięcia.

Kiedy fasola się ugotuje ostudzić ją i pokroić na większe kawałki, ugotowane jajka pokroić w ćwiartki, ogórki kiszone w talarki.
Wszystkie składiki wymieszać w misce dodać oliwy tak aby wszystkie składniki się połaczyły ze sobą, przypawić koprem suszonym solą pieprzem do samaku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak