Sposób przygotowania

Przygotować biszkopt według przepisu z mojej księgi http://www.doradcasmaku.pl/przepis/192619/biszkopt-jasny-z-3-jajek.html. Po upieczeniu biszkopt ostudzić pozostawiając go w blasze. Galaretkę wiśniową i truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody każdą, wylać je na płaskie talerze i odstawić do stężenia, po czym pokroić nożem w kostkę. Gdy czerwone galaretki prawie stężeją, rozpuścić galaretki cytrynowe w połowie zalecanej ilości gorącej wody – jeżeli zalecane jest 0,5 l wody na galaretkę, to w 0,5 l wody rozpuścić 2 galaretki – odstawić do ostygnięcia. Mocno schłodzoną kremówkę przelać do garnka lub miski i ubić, dolać przestudzone, lekko już tężejące galaretki cytrynowe i miksując dokładnie wmieszać, wyłączyć mikser. Dodać pokrojone w kostki galaretki czerwone i wmieszać szybko łyżką w kremówkę. Następnie szybko przelać masę na ostudzony biszkopt, rozłożyć ją dokładnie na całej powierzchni biszkoptu i odstawić do stężenia. Uwaga - po wlaniu galaretek cytrynowych do kremówki należy postępować dość szybko, ponieważ masa zacznie niemal natychmiast tężeć. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smacznie wygląda
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !