Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywno, dosypać cukier i chwilę miksować do jego rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka, miksować jeszcze chwilę. Na końcu stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i miksować na najmniejszych obrotach. Kiedy ciasto będzie już gładkie wylać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30-40 minut. Idealny jako spód pod wiele ciast.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pięknie wyszedł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    polecam...udał się wyśmienicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !