Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w łusce ziemniaczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 100 g
olej do smażenia
sól
pieprz
filet z dorsza 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w łusce ziemniaczanej

Ziemniaki obrać i poroić w cieniutkie paseczki(jak spagetti)rybę podzielić na 4 kawałki .Przyprawić solą i pieprzem.Na wierzchu każdego kawałka ryby ułozyć cienką warstwę ziemniaków.Na patelni rozgrzać olej i kłaśc rybę ziemniakami do dołu.Smażyć aż ziemniaki się zrumienią i będą chrupiące a ryba będzie biała.Podawać z sosami lub gotowanymi jarzynami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 04.11.2012 10:44
super
Luki 11.02.2012 10:44
extra
Justyna Jussstiii 02.01.2012 14:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak