Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik ananasowo-arbuzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1 kg
jogurt naturalny 500 ml
kefir 200 ml
maślanka 200 ml
śmietana kremowa 30% lub 36% 200 ml
imbir starty
mięta świeża siekana
orzechy laskowe 100 g
ananas świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik ananasowo-arbuzowy

Ananas pokroić w kostke,arbuza w kostkę lub wydrążyć z niego kuleczki.Owoce wrzucić do garnka i zala jogurtem,kefirem i maślanką oraz śmietanką.Dodać starty imbir i delikatnie zamieszać.chłodzic w lodówce ok 2 godz.Podawać posypany posiekaną mięta i orzeszkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 06.03.2013 10:40
super pomysł i połączenie smaków
Emiliozo 17.12.2012 08:02
idealny na lato
Krzysztof15 03.08.2012 16:04
pycha
Ilona15 22.07.2012 19:46
przepyszny sposób na coś chłodnego. Jak dla mnie raczej na deser, niż obiad :-)))
Luki 16.01.2012 23:01
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak