Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% lub 36% 2 łyżki
otarta skórka cytryny
sok z cytryny
natka pietruszki 1 pęczek
rzeżucha 1 opakowanie
sól
czarny pieprz
wędzony pstrąg 300 gram
ziemniaki młode
cebula czerwona 1 szt
kapary 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem

Wrzuć ziemniaki do garnka z zimną wodą , doprowadź do wrzenia i gotuj do miękkości na małym ogniu . Odcedź i odstaw do wystygnięcia . W misce wymieszaj śmietanę ze skórką i sokiem z cytryny . Dodaj ziemniaki , cebulę , natkę oraz kapary , a następnie posyp rzeżuchą . Przypraw do smaku solą oraz pieprzem i dobrze wymieszaj . Nałóż porcje sałatki do czterech miseczek . Na wierzchu każdej połóż lekko rozdrobnione mięso pstrąga .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 18.02.2013 17:16
pyszna
Krzysztof15 04.11.2012 10:45
lubie
Luki 21.01.2012 14:00
swietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak