Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C . Jajka miksujemy z cukrem na puszystą , białą masę. Dodajemy masło pokrojone w kostkę i ucieramy jeszcze chwilę . Wsypujemy marchewkę , rodzynki , orzechy , mąkę , gałkę muszkatołową oraz cynamon , dokładnie mieszamy . Przekładamy ciasto do brytfanki wyściełanej pergaminem . Pieczemy przez 45 minut . Wyjmujemy z piekarnika i studzimy . Wierzch ciasta możemy posmarować serkiem twarogowym wymieszanym z cukrem pudrem . Ciasto w środku powinno być lekko wilgotne .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Luki

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !