Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec indyczy 1 szt
pierś z kurczaka 100 g
żurawina do smaku
morele suszone do smaku
rodzynki do smaku
sól do smaku
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka z bakaliami

Udziec indyczy myjemy, osuszamy i obsypujemy solą i przyprawą do indyka. Odstawiamy do lodówki na 12 godz.
Przygotowanie farszu - mięso z piersi kurczaka rozdrabniamy blenderem (lub nożem) na bardzo małe cząsteczki. Bakalie sparzamy w gorącej wodzie. Morele można pokroić w mniejsze cząstki. Mięso z piersi kurczaka łączymy z bakaliami i piperzymy obficie. Ilość pieprzu zależy od uznania. Wszystko dobrze ugnięść/wymieszać. Faszerować udziec, w razie potrzeby może okazać się konieczne związanie udzca. Wkładamy do woreczka do pieczenia. Pieczemy ok 1 godz w temp. ok 180 stopni C.
Pieczeń jest idealna do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Okatina 06.03.2015 17:56
Bardzo dobry przepis i przepyszne danie... Zrobiłam i goście byli zachwyceni ;-)
IZABELA29 18.07.2013 08:34
pysznie nadziane
barbara11561 17.07.2013 11:50
bardzo lubię mięso indycze
IwonaKa 10.07.2013 10:19
pycha pieczeń,muszę spróbować tak samo przyrządzić
Katarzyna59 22.05.2013 17:03
świetny przepis
Łukasz15 13.02.2013 18:05
Bardzo apetyczna
Bernadeta1 21.12.2012 10:23
na pewno rewelacyjna pieczeń
MagdaXXX 03.12.2012 20:22
mniam
RenataZ-et 13.07.2012 17:37
ale super mięsko
Katarzyna59 20.05.2012 12:30
extra
olkaaa 16.04.2012 07:37
rewelacja
ewa19a 19.02.2012 23:03
ciekawa
ewa19a 19.02.2012 23:03
ciekawa
daria899 10.02.2012 21:46
wyśmienita
senninha 10.02.2012 07:17
dla mnie 6! wygląda bardzo apetycznie i z pewnością takie jest!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak