Sposób przygotowania

Orzechy i migdały prażymy na suchej patelni , cały czas mieszając , gdyż łatwo się przypalają . Gdy zaczną wydzielać przyjemny orzechowy aromat , zestawiamy je z ognia i studzimy , a następnie dość grubo siekamy . Do garnka z grubym dnem wrzucamy połamaną czekoladę , masło i cukier. Rozpuszczamy na małym ogniu , mieszając , i łączymy z siekanką orzechowo - migdałową . Masę wlewamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia . Pozostawiamy do zastygnięcia , a potem kroimy .

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    w sumie prosty i zachęcający przepis, szkoda że nie widać jak wyglądają..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    kapitalny pomysł, musze spróbować ;
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !