Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe batony z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 200 gram
masło 50 gram
brązowy cukier 50 gram
orzechy laskowe 200 gram
migdały 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe batony z orzechami

Orzechy i migdały prażymy na suchej patelni , cały czas mieszając , gdyż łatwo się przypalają . Gdy zaczną wydzielać przyjemny orzechowy aromat , zestawiamy je z ognia i studzimy , a następnie dość grubo siekamy . Do garnka z grubym dnem wrzucamy połamaną czekoladę , masło i cukier. Rozpuszczamy na małym ogniu , mieszając , i łączymy z siekanką orzechowo - migdałową . Masę wlewamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia . Pozostawiamy do zastygnięcia , a potem kroimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 17.09.2012 13:33
super
Renata22 02.07.2012 22:01
kapitalny pomysł, musze spróbować ;
ewaa 07.05.2012 12:47
super pomysł
Kamila/kami007 04.04.2012 10:07
super
Luki 12.02.2012 12:27
super pomysł
caralajna 05.01.2012 17:14
w sumie prosty i zachęcający przepis, szkoda że nie widać jak wyglądają..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak