Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 300 ml
masło 70 gram
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki

Do garnka o grubym dnie wlewamy śmietankę, dodajemy masło i ona rodzaje cukru . Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy , cały czas mieszając . Pozwalamy , aby wszystko powoli gęstniało . Proces gęstnienia trwa około 15 minut . Gęstą , puszystą masę wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia Gdy przestygnie , wstawiamy keksówkę do lodówki . Po zastygnięciu kroimy masę na małe kwadraty lub prostokąty .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 18.02.2013 17:21
pyszne
Krzysztof15 01.12.2012 14:06
lubie
Konrad1 01.11.2012 06:56
Nie ma to jak domowe metody
ElizaT 12.10.2012 11:03
extra
ElizaT 12.10.2012 11:03
extra
kamyk 16.07.2012 21:40
ojjj lubie słodkie krówki
Luki 27.01.2012 17:26
domowe pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak