Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbiki z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuki
kasza jęczmienna 1 szklanka
woda 2 szklanki
olej 3 łyżki
cebula 2 sztuki
grzyby suszone 50 gram
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbiki z grzybami

Kapustę obgotować. Namoczone i odsączone grzyby podsmażyć z posiekana cebulą. Kaszę ugotować na pół miękko w 2 szklankach wody z dodatkiem masła.

Kaszę wymieszać z grzybami, doprawić pieprzem i solą. Farsz nakładać na liście kapusty i zwijać gołąbki. Gołąbki układać ciasno w rondlu.

Gołąbki dusić w wywarze warzywnym na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak