Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela na liściu laurowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 80 dag
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 sztuk
mąka pszenna 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól - -
majonez 5 łyżek
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela na liściu laurowym

Makrelę oczyścić, opłukać, podzielić na porcje. Do każdej porcji dodać liść. Rybę obtoczyć w mące I usmażyć na rumiano. Podawać z majonezem wymieszanym z natką, cebulą lub szczypiorkiem, przybraną pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 30.12.2010 09:36
Przepraszam a co ten liść położony na rybie ma dać ?
Barbara55 09.10.2010 18:31
makrela z liściem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak