Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt.
żółtko jajek 2 szt.
szczypta soli
margaryna 1/2 kostki
mleko 1 szklanka
cukier 4 łyżki
grożdży 5 dag
mąki 1/2 kg
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki

mąkę wsypać do miski dodać utarte z cukrem jaja i żółtka z solą. Margarynę rozpuścić w gorącym mleku, ostudzić, wlać do miski. Na koniec wlać wyrośnięte drożdże. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić, poczekać, aż ciasto wyrośnie. Piec w garnku na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 30.03.2012 18:35
lubię
Ada-Gaba 17.03.2012 07:29
pyszniutkie
cooleczka 15.02.2012 17:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak