Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony królik

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
pieprz 0.5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 7
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
olej 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 1 garstka
czosnek 1 pałka
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony królik

Kroki postępowania

1
W naczyniu żaroodpornym robimy marynatę - wkładamy wszystkie przyprawy, wciskamy obrane ząbki czosnku oraz wlewamy szklankę oleju - wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Pieczony królik foto
2
Do dokładnie wymieszanej marynaty wkładamy umyte i poporcjowane mięso królika - dokładnie je \'obtaczamy\' w całej marynacie i odstawiamy na15-20 godzin w chłodne miejsce.
Krok 2 - Pieczony królik foto
3
Naczynie żaroodporne zamykamy i pieczemy mięso 2h w temp 180*, w razie potrzeby można dodac nieco tłuszczu lub delikatnie podlać wodą.
Krok 3 - Pieczony królik foto
4
Gorącego królika podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Pieczony królik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 02.04.2012 20:10
uwielbiam dania z królika
kuba10019961 31.12.2011 16:38
pycha
Magdalena/26Mooi 31.12.2011 10:59
świetny!
teresa18 30.12.2011 21:14
kiedyś był codziennością teraz dla mnie to rarytas
Sroczka 30.12.2011 15:08
zjadłoby się
Beatris 30.12.2011 14:56
Wieki nie jadłam królika i bardzo żałuję.
sylwia / sytofala 30.12.2011 12:25
oj ja też lubię królisia szczególnie swojego \'
Renia1 30.12.2011 11:38
nigdy nie jadlam, ale na pewno wyśmienite
BernadettaP 30.12.2011 10:18
lubię mięso z królika, zwłaszcza w sosie śmietanowym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak