Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z kurzych wątróbek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki kurze 500 g
olej do smażenia
cebula 1
smalec 200 g
sól
pieprz
wódka gorzka 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z kurzych wątróbek

Wątróbki oczyścić ,zalać alkoholem i odstawić na godzinę.Na patelni rozgrzać olej ,wrzucićwątróbki i obsmażyć przez kilka minut.Powinny być rumiane.Przełożyć wątróbki do miski i przestudzić.Na oleju zrumienić posiekaną cebulęWątróbki drobno posiekać i wymieszać z cebula.Przełożyć do miski.Na patelni rozpuścić smalec doprawiamy mocno solą i pieprzem.Gorącym smalcem zalać wątróbki.Odstawić aby pasta stężałaPodawać z chlebem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 04.08.2012 14:07
smaczne
kriko 28.06.2012 09:26
ciekawe
Luki 26.01.2012 18:16
lubi? watróbke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak