Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone naleśniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
mleko 200 ml
woda gazowana 180 ml
olej do smażenia
jaja 1 szt
syrop malinowy 4 łyżki
serek mascarpone 1 szt
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone naleśniki

Mleko wymieszać z wodą, dodać jajko i sok (taki syrop raczej niż sok) z malin, truskawek, czy jakichkolwiek owoców na jakie mamy ochotę, wymieszać. Dodać mąkę (przesianą) i ponownie wymieszać tak, aby powstało gładkie ciasto.
Jeżeli nie chcemy smarować patelni olejem można go dodać do ciasta.
Tak przygotowane ciasto odstawić na 10 minut. W tym czasie przygotować nadzienie. Opakowanie serka mascarpone połączyć z cukrem pudrem i utrzeć na gładką masę.
Smażyć naleśniki, układać jedne na drugim. Po usmażeniu nadziewać serkiem i owocami.
Można polać sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.02.2012 10:42
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak