Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa juhaska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 0,5 kg
oscypek 20 dag
cebula 1 szt
chrzan tarty 0,5 łyżki
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa juhaska

Kiełbasę podzielić na porcje (powinno wystarczyć na ok 4 porcje) i naciąć wzdłuż. Cebulę pokroić w pióra, a oscypek w plasterki. W nacięcia na kiełbasie układać raz oscypek, raz cebulę. Rozgnieść czosnek i włożyć odrobinę do 1-2 nacięć w kiełbasie. Można upiec na patelni lub grillu.
Podawać gorącą z pieczywem i chrzanem. Można dodać musztardę lub ketchup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.03.2012 22:25
smaczny zestaw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak