Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka z makaronu ryżowgo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 1 garść
kukurydza 1/2 szt
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
miód 1 łyzeczka
oliwa 2 łyżki
ocet jabłkowy 1/4 łyżeczki
oliwki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: lekka z makaronu ryżowgo

Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 7 min pod przykryciem . Odcedzamy .kukurydzę odcedzamy ,oliwki kroimy w plasterki .Robimy sos . Musztardę mieszamy z oliwa ,miodem i octem . Dobrze mieszamy . Dodajemy do makaronu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 30.12.2011 14:01
ciekawe i łatwe
iwa643 30.12.2011 06:56
Można użyć innych oliwek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak