Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane po francusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 8 sztuk
sałata kilka liści
seler nać kilka liści
migdały
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina
seler 1 średniej wielkości
sok z cytryny
majonez 1/2 szklanki
cukier puder
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane po francusku

ścinamy wierzch z pomidorów. Usuwamy miazsz łyżeczką następnie doprawiamy je solą oraz pieprzem ,odstawiamy w chlódne miejsce.
Farsz : seler ucieramy na tarce i kropimy sokiem z cytryny aby nie ściemniał nastepnie dodajemy utarte jabłka ,posiekane migdały składniki łączymy z majonezem i doprawiamy do smaku . Przygotowane pomidory wypełaniamy farszem układamy na liściach sałty przybieramy je migdałami ,zieleniną oraz liśćmi selera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak