Sposób przygotowania

Cebulę gotować na maśle przez 5 minut na małym ogniu, aż do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać groszek z puszki (bez zalewy) i dodać wodę (zamiast wody można dodać zalewę z groszku). Gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty (tak by groszek był miękki). Dodać mleko, doprawić chilli, solą i pieprzem do smaku, zagotować.
Używając blendera, zmiksować całość na krem.
Podawać w dużych szklankach, na koniec dodać łyżkę jogurtu greckiego oraz posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Jedna z lepszych zup
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Jedna z lepszych zup

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !