Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 50 dag
masło 10 dag
rosół 1 l
śmietana 1/4 l
żółtko jajek 2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z porów

Pory myjemy i siekamy ( bez zielonych liści), a następnie dusimy na maśle. Gdy zmiękną trzemy przez sito, bądź miksujemy blenderem. Dodajemy do rosołu, doprawiamy do smaku. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i dodajemy wymieszane żółtka ze śmietaną. Podajemy z groszkiem ptysiowym, grzankami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 22.04.2013 23:27
bardzo dobra
Justyna Jussstiii 30.12.2011 11:06
super
Justyna Jussstiii 30.12.2011 11:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak