Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w oleju

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 80 dag
cebula 2 średnia
pieprz
cebula czerwona 2 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w oleju

Kroki postępowania

1
Matiasy zalewamy chłodną wodą i moczymy przez całą noc, następnie dokładnie płuczemy i osuszamy z nadmiaru wody.
Krok 1 - Śledź w oleju foto
2
Cebule obieramy i siekamy w drobną kostkę.
Krok 2 - Śledź w oleju foto
3
W dosyć dużej misce układamy warstwę śledzi, posypujemy obficie pokrojoną w drobną kostkę białą i czerwoną cebulą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Kropimy 2-3 łyżkami oliwy.
Krok 3 - Śledź w oleju foto
4
Układamy kolejną warstwę śledzi, którą również posypujemy cebulą i pieprzem. Zalewamy kilkoma łyżkami oleju. Przykrywamy wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin. Podajemy schłodzone.
Krok 4 - Śledź w oleju foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 29.11.2012 07:54
najprostszy i chyba najsmaczniejszy ze sposobów na śledzia
Wiesława1 08.07.2012 20:46
lubię
ziutula
ziutula 30.12.2011 08:18
śledzie u nas co często w różnej odmianie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak