Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny boczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chili
sól
pieprz
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
olej
białe wino 100 ml
boczek 0,5 kg
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny boczek

Boczek myjemy i osuszamy.
Następnie kroimy w grube plastry.
W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy : sól, pieprz, paprykę i paprykę wędzoną. Przyprawami oprószamy mięso z obu stron i zostawiamy na godzinę do zamarynowania.
Rozgrzewamy patelnię i spryskujemy ja kilkoma kroplami oleju.
Na gorącą patelnie kładziemy boczek i smażymy po 2 minuty z obu stron.
Wlewamy na patelnię wino i podgrzewamy aż odparuje, przekręcając mięso w tym czasie.
Boczek podajemy np z kasza gryczaną i kwaśną surówką (np z dodatkiem ogórków kiszonych).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 01.01.2012 16:48
dziękuję
sylwia / sytofala 31.12.2011 21:12
pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak