Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Bakłażany umyć, pociąć na mniejsze kawałki, tzn. plasterki. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obydwu stron + doprawić je do smaku. W międzyczasie przygotować mięso mielone. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidora sparzyć, obrać z skórki i pokroić w kostkę. Do garnka wlać odrobinę oliwy, dodać mięso mielone,cebulkę i przyprawić do smaku- dusić ,aż mięso będzie miękkie. Na sam koniec dodać pomidora i koncenctrat pomidorowy do smaku. Ziemniki pokroić w talarki. Na dno naczynia żaroodpornego układać warstwami ziemniaki, bakłażany, mięso mielone, sos beszamelowy, ser żółty - na samym wierzchu musi być starty ser. Piec około 1 godz w 180 C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !