Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem miętowy z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 10 ml
cukier puder 10 dag
ser mascarpone 25 dag
likier miętowy 50 ml
sok z cytryny 1/2 szt
mięta liście garść
jagody 1 szkl
bezy 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: krem miętowy z jagodami

Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem,dodać serek,likier i sok z cytryny.Po ubiciu dodać do masy pokruszone beziki,wymieszać i przełożyć do pucharków.Schłodzić przez 2-3godz.Listki mięty porwać na drobne kawałki i delikatnie wymieszać z jagodami.Przed podaniem nałożyć jagody z miętą do każdego pucharka na wierzch

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.09.2012 13:56
super
agnieszka214 13.02.2012 09:19
pyszne
Luki 30.12.2011 08:35
ciekawe nutki mięty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak