Sposób przygotowania

Pierś kurczaka myjemy, kroimy na małą kosteczkę 1x1 cm przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami (curry, papryką, bazylią...), następnie na niewielkiej ilości oleju podsmażamy, tak żeby kawałeczki mięsa miały rumiany kolor, odstawiamy do innego naczynia. Na patelni podsmażamy na maśle lub oliwie z oliwek pieczarki razem z cebulką...doprawiamy pieprzem i solą. W międzyczasie przekrawamy bagietki lub zwykłe bułeczki i delikatnie ubijamy w środku ciasto (tak żeby utworzyły się rynienki) smarujemy masłem. Na tak przygotowane bagietki nakładamy farsz z pieczarek i kawałeczki fileta z kurczaka, posypujemy drobno pokrojoną natką z pietruszki a na koniec startym serem. Zapiekamy w piekarniku do momentu roztopienia się sera (ok 10-15 min) Smacznego!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !