Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata po francusku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 2 kromki
oliwa 2 łyżeczki
sałata 1 główka
cebula 2 szt
orzechy włoskie 5 dkg
sos
oliwa 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałata po francusku

Z chleba na grzanki odkrawamy skórki smarujemy chleb oliwą i kroimy w kostkę ,kawałki chleba układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na złoty kolor,następnie zostawiamy do ostygnięcia.Liście sałaty rozdzielamy,myjemy i dobrze osączamy a następnie rwiemy na kawałki,dodajemy posiekane orzechy obrane i pokrojone w cienkie piórka cebule i całość delikatnie mieszamy.Do oliwy dodajemy ocet pieprz i sól do smaku i dobrze mieszamy.Takim sosem polewamy sałatę ostrożnie mieszamy i posypujemy grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.12.2011 16:54
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak