Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet z arbuza

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 2 kg
sok z cytryny 1/2 szt
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet z arbuza

Arbuza myjemy kroimy na pół i wydrążamy miąższ i kroimy go w kostkę wybierając pestki.Miąższ miksujemy dodając stopniowo cukier i sok z cytryny.Zmiksowanego arbuza przekładamy do miski i mrozimy 7 godzin mieszając od czasu do czasu.Wyjmujemy z zamrażalki 20 minut przed podaniem.Po 10 minutach kiedy mus się trochę rozmrozi miksujemy go mikserem.Podajemy w szklanych pucharkach.Możemy udekorować świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.12.2011 16:55
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak