Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczareki całe 100 g
sól do smaku
masło do smaku
mąka ziemniaczana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy pieczarki. Solimy do smaku i smażymy do czasu kiedy pieczarki będą miękkie. Gdy pieczarki puszczą sok i będą już usmażone, zaprawiamy mąką ziemniaczaną, żeby sos był gęsty.
Sos polecam do ryżu i mięska, choć nie tylko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.03.2014 09:43
pyszny sos
adelajda 17.10.2013 08:44
pycha sosik :)
Krystyna32 17.07.2013 19:20
bardzo lubię
Seba 10.05.2013 08:55
lubię taki sosik
ben-ka 10.04.2013 10:13
czasami też taki robię.
Ela15 28.10.2012 13:00
smaczny
olkaaa 03.08.2012 08:53
bardzo smaczny
Mariusz10 27.05.2012 22:37
uwielbiam taki sos
Katarzyna59 05.05.2012 18:29
apetyczny
[email protected] 30.04.2012 12:11
pycha
Iwona30 08.03.2012 21:14
pyszne:)
anula250 23.02.2012 10:18
super
smakoszek 12.01.2012 14:47
świetny
Ewa95 30.12.2011 11:23
mniam
kawazprzyjacielem 30.12.2011 09:30
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak