Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pankejki króliczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka orkiszowa 1 szkl
golden syrup 3 łyżki
mleko 1 szkl
rodzynki
olej z pestek winogron

Przepis i sposób przygotowania na: Pankejki króliczki

Do miski przesiewamy mąkę. Jajko wbijamy najpierw na talerzyk, sprawdzając jego świeżość, a potem wrzucamy do miski z mąką. Do miski dodajemy również syrop cukrowy (jeśli lubimy bardziej lub mniej słodkie możemy wg siebie regulować tą ilość). Do składników w misce wlewamy mleko. Wszystko miksujemy na gładkie, dość gęste ciasto. Rozgrzewamy patelnie i spryskujemy olejem. Łyżką nabieramy porcje ciasta i wylewamy na patelni kółeczka, którym dorabiamy uszy. Z rodzynek układamy oczy i nosek królików. Smażymy aż będzie widać, że ciasto straciło surowość, można też przesmażyć na drugiej stronie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 19.04.2012 20:04
super
dorota20w 24.02.2012 13:02
tak :)
czekoladka_m 24.02.2012 11:16
Ale genialne, dzieci bedą miały lepszy apetyt:)
dorota20w 29.12.2011 21:21
polecam - moja córeczka była zachwycona :)
senninha 29.12.2011 20:33
wyglądają ciekawie :) będę musiała spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak