Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w wodzie ok 2-3 godziny, ugotować, wyjąć, ostudzić i pokroić na drobniejsze kawałki. Wywar zostawić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać do niej grzyby i smażyć całość przez ok 2-3 minuty. Dodać wywar, w którym gotowały się grzyby i całość dusić.
Doprawić. Zagęścić śmietaną.
Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiamy sosy grzybowe i właśnie dziś taki mam zamiar zrobić na obiadek - tyle że ja robię nie z suszonych tylko mrożonych
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ze wszystkich sosów to zdecydowanie mój ulubiony
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też zawsze robiłam ze świeżych lub mrożonych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !