Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA KREM Z KALAREPY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 szt
cebula 1 szt
wywar warzywny 1 l
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 1 szkl
zielenina
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA KREM Z KALAREPY

W wywarze ugotować obrane i pokrojone w niedużą kostkę kalarepki i cebulę. Gdy będą miękkie zmiksować je wywarze, dodać masło, przyprawy i zagotować. Uprażoną na patelni mąkę dobrze wymieszać ze śmietanką, wlać do garnka, zagotować zupę cały czas mieszając po czym zdjąć z ognia. Podawać w filiżankach, posypaną posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 30.12.2011 11:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak