Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana pierś z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1,5 kg
pieczarki 500 g
sól szczypta
olej do smażenia 4 łyżki
bazylia 10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana pierś z indyka

Myjemy mięso. Z przypraw, oleju, ziół robimy marynatę na 2 godz do lodówki. Potem myjemy, kroimy smażymy. , Robimy kieszonkę w piersi i tam wkładamy farsz. Szyjemy by nic nie wypadło. Następnie na natłuszczoną blachę wkładamy indyka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza, godzinę. Po pół godzinie nakrywamy pierś folią by się nie przypaliła i czekamy następne 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak