Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja Kwaśnica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
boczek wędzony 200 g
kapusta kiszona 500 g
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 500 g
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: moja Kwaśnica

Żeberka, boczek, włoszczyznę oraz kapustę zalewamy 2 l wody. Dodajemy liście laurowe i gotujemy do miękkości. Włoszczyznę usuwamy, a mięso dzielimy na małe kawałeczki i ponownie wkładamy do zupy. Z masła i mąki robimy zasmażkę, Rozprowadzamy ją 2 łyżkami wywaru i wlewamy do garnka. Osobno gotujemy ziemniaki dodajemy do zupy. Doprawiamy solą pieprzem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak