Sposób przygotowania

Jeśli z poprzedniego obiadu zostanie nam puree następnego dnia wrzucamy je na patelnię z roztopionym smalcem. Smażymy na średnim ogniu mieszając do zarumienienia ziemniaków. Następnie wbijamy jajka. Lekko mieszamy. Przyprawiamy solą i mielonym jalapeno i wyłączamy ogień. Patelnię pozostawiamy na palniku pozwalając jajkom się dosmażyć (palniki były elektryczne więc dłużej trzymały ciepło. W przypadku kuchenek gazowych radziłbym po wbiciu jajek jeszcze troszkę je podsmażyć, ponieważ mogą być surowe). Podajemy z ogórkiem konserwowym. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    ten to zawsze zaskakuje. nie wiem czy mam zazdrościć czy współczuć partnerce szaleństw:P
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    lubię takie pure
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    smaczne...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    coś nowego dla mnie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujący pomysł na jajecznicę ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujący pomysł na jajecznicę ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !