Sposób przygotowania

Mięso myjemy, warzywa (za wyjątkiem marchewki) obieramy i wszystko zalewamy ok 2 litrami wody,(zimna), Dodajemy 2 łyżeczki soli i gotujemy, Po ok 40 minutach dodajmy poszatkowaną kapustę. W międzyczasie przesmażmy na 1 łyżce masła marchewkę z cebulą. Kiedy kapusta będzie miękka dodajmy do wywaru marchew i cebulkę oraz koncentrat pomidorowy. Z reszty mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy ją z odrobiną wywaru i wlewamy do zupy. Zagotowujemy, a na samym końcu doprawiamy solą lub pieprzem. Może się zdarzyć, że nie trzeba, co wcześniej trzeba sprawdzić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !