Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z uszkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki suszone 4 szt
bulion warzywny 2 kostki
pieprz 4 szt
ziele angielskie 4 szt
buraczki starte 200 gram
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z uszkami

1- Grzyby namoczyłam na 2 godz następnie odcedziłam . 2- Bulion rozpuściłam w 1,5 l wody, 3-Dodalam grzyby i przyprawy, i buraczki gotowałam ok. 1 godz. 4- Barszcz przecedziłam, , przyprawiłam do smaku. Podałam z uszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak