Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 40 dag
marchewka 10 dag
masło 4 dag
por 3 dag
papryka czerwona 3 dag
seler 3 dag
brandy 20 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z warzywami

Polędwiczki obsmażyć na maśle z obu stron, pokroić w plastry i doprawić solą i pieprzem. Paprykę, por, marchew i seler pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle i dusić przez kilka minut. Pod koniec duszenia podlać brandy. Na talerz wyłożyć jarzyny, a na nich ułożyć polędwiczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak