Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty miruny 4 płaty
przyprawy do ryb 2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
cytryny 1 łyzka
mąki pszennej 0,5 szklanki
wody 2 szklanki
śmietany 1/4 szklanki
mąki 2 czubate łyżki
kostki rosołowej 1/2 kostki
majonezu 1 płaska łyżka
koperek 1 natka
pietruszka 1 natka
oliwa 5 łyżek
jajko 1 rozkłócone

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka w sosie

Kroki postępowania

1
Mirunę rozmrozić.Obsypać przyprawą do ryb,pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Krok 1 - Rybka w sosie foto
2
Obtoczyć w mące i jajku i usmażyć na oliwie z oliwek.
Krok 2 - Rybka w sosie foto
3
Sos: 2 szklanki wody zagotować.Wrzucić do niej pół kostki rosołowej. Troszkę podgotować.Śmietanę rozrobić z mąką.Powoli przelać do wywaru.Dodać łyżkę majonezu i dokładnie wymieszać. Gotować aż sos zgęstnieje.Na wierzch posypać koperek i pietruszkę.
Krok 3 - Rybka w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak