Sposób przygotowania

Umytą i oczyszczoną polędwicę pokroić na 8 medalionów, każdy lekko rozbić, zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z pozostałymi składnikami marynaty i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Białka ubić na sztywną pianę, małymi porcjami dodawać do niej przesiany cukier puder i mąkę. Następnie ciasto osolić i dodać orzeszki. Na rozgrzanej oliwie smażyć z ciasta okrągłe, złociste racuszki.
Na drugiej patelni zagotować cukier z 1/3 szklanki wody. Gdy osiągnie konsystencję syropu dodać miód oraz wiśniówkę, a następnie dodać wiśnie i zielony pieprz. Całość gotować kilka minut i odstawić.
Mięso wyjąć z marynaty, smażyć na patelni lub grillu przez około 5 minut z każdej strony.
Gotowe medaliony i placki ułożyć na talerzu, polać gorącym sosem wiśniowym i udekorować gałązkami świeżego tymianku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    piękne :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kokoszka

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    smaczne, jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aga20

    Niesamowite!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    musi byc przesmaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    koniara40

    Sarna? ciekawie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    koniara40

    Sarna? ciekawie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !