Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Czosnek rozetrzeć z solą. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć czosnek, cebulę i lekko je zrumienić. Wlać rosół, dodać liście laurowe Prymat, tymianek Prymat, ziele angielskie Prymat i gotować na małym ogniu 15-20 min. Rondel zestawić z ognia, wyjąć liście laurowe Prymat i ziele angielskie Prymat, zupę doprawić solą i pieprzem Prymat, a następnie zmiksować. Wlać mleko, ponownie zagotować, włożyć szpinak, energicznie zamieszać i jeszcze raz zagotować.

Podawać z grzankami.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wyśmienity efekt końcowy, a smaku jestem ogromnie ciekawa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ju? czuj? ten smak !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zup? wypróbowa?am - jest ?wietna ! Zaserwowa?am j? z ?wiartkami ziemniaczków z blachy z cebulk? i szynk? parme?sk?. Z pewno?ci? wejdzie na sta?e do naszego menu. Szczerze polecam!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    połączenie szpinaku i czosnku = wyśmienite danie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Zjadłoby się taką pyszną zupkę!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    przepyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychota.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    warto zrobic
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariola10

    pyszności
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    musi być smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze sprobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    polecam pyszna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    idealna na przeziebienie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    super zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Teresa7

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksandra16

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    brawo rewelacyjny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    koniara40

    Ciekawe zastąpienie śmietany przez mleko :) genialne!
  • 0
    prof2
    Opublikowano

    Katarzyna40

    dwa moje ulubione składniki: szpinak i czosnek! muszę wypróbować :) Ja dziś na obiad robię pierogi ze szpinakiem i fetą :) także podobnie- w roli głównej szpinak!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaszka

    Koniecznie muszę wypróbować, ale ja zmiksuję wszystko razem ze szpinakiem :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    martynique

    jestem bardzo ciekawa tego smaku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lidka19880

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !