Sposób przygotowania

Rukolę myjemy i suszymy w wirówce. Szynkę parmeńską rwiemy palcami na kawałki i podsmażamy na suchej patelni aż się zrumieni. Pomidorki cherry i pomidory suszone przekrawamy na pół. Włoskie orzechy prażymy na tej samej patelni co szynkę wcześniej. Na rukole układamy wcześniej przygotowane składniki (oczywiście wcześniej ostudzone) czyli pomidorki cherry, suszone, szynkę, orzechy. Na koniec kroimy na kawałeczki ser z niebieską pleśnią, polewamy oliwą pozostałą z suszonych pomidorków,dodajemy ocet balsamiczny i jeszcze do smaku oliwy z oliwek, pieprz i sól.
Całość idealnie smakuje do owoców morza, do mięs, jako przystawka samodzielna. Smacznego :-)

UWAGA dla uczulonych na orzechy serwuję tą sałatkę z prażonymi pestkami słonecznika i dyni :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !